MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in köklü mahallelerinden Özlüce, 2 bin nüfusuyla şirin bölgelerimizden bir tanesi. Geride kalan 5 yıllık dönemde 370 ton geri kazanım atığı toplanan mahallede 17 bin 620 metre asfalt kaplama, 2 bin 281 ton asfalt yama, 29 bin 530 metre yol açma, 802 metre tretuvar, 245 metre bisiklet yolu çalışması yapıldı.

Bölgede tarihi bir mekân da yeniden hayata kazandırıldı. 19. Yüzyıl’da Ortodoks kilisesi olarak inşa edilen, mübadele yıllarından sonra minare ilavesiyle “Ayasofya” örneğinde olduğu gibi cami olarak kullanılan, ancak yeni Özlüce camisinin yapılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi bina, Nilüfer Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarının ardından hizmete açıldı. Kültürel bir mekân olarak kullanılan bu tarihi yapı pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu arada Özlüce Eski Sanatları Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kuran kadınlar, en büyük desteği de Nilüfer Belediyesi’nden alıyor. Nilüfer Belediyesi dernekle birçok sosyal projede iş birliği yaparak faaliyetlerini sürdürüyor.

Özlüce’de Nilüfer Belediyesi tarafından Ahmet Muharrem İlkokulu bahçe düzenlemesi yapıldı. İmam evinin tadilatı ve çatısı yapılırken hizmet binası tadilatı da gerçekleştirildi. Ayrıca Özlüce Nilvak Kreş’e Atatürk büstü ve kaidesi yaptırılmıştır.

İlçe genelinde yürütülen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” ve “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projeleri Özlüce’de de hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimleri ve halk dansları gösterilerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleriyle de kültür ve sanatla buluşuyor.

Bu arada Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde 1.026 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde yer alan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Özlüce MK yeni üyeleriyle buluştu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…