Misi Koruma ve Yaşatma Projesi
Proje Sahibi:
Projeye Başlama Tarihi: 2009
Proje Yetkilisi: Nilüfer Belediyesi
İletişim: 4441603

Misi Köyü, halen Nilüfer İlçesi Gümüştepe Mahallesi sınırlarında kalmakta olan, tarihi ve doğal değerleri nedeniyle de Bursa Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca Kentsel Sit Alanı, 1. Derece Doğal Sit Alanı ve 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Yerleşmede halen 27 adet tarihi yapı, 2 adet çeşme ve 1 adet anıt ağaç tescil edilmiş olmasına rağmen, alan içerisinde benzer özelliklere sahip daha çok sayıda tescil edilebilir yapı bulunmaktadır. 17. ve 18. yy. inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış olan bu yapıları bir kültürel miras olarak görmek, korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu nedenle Nilüfer Belediyesi olarak bir proje ekibi kurularak Misi Köyünde bir çalışma başlatılmıştır. Söz konusu proje ekibi şu kişilerden oluşturulmuştur:

ŞAZİYE SEZGİNER   Proje Başkanı
TURGAY ERDEM       Proje Koordinatörü
TAHİR YILMAZELİ   Proje Sorumlusu
NAZLI YAZGAN         Üye
MEHMET KARTAL    Üye
ŞİRİN BİÇER                Üye
BUKLE ERMAN          Üye
ŞEBNEM TUNA          Üye

Proje ekibi 20.01.2006 tarihinde ilk toplantısını yaparak proje çalışmalarına başlamıştır. Bu toplantıda proje ismi netleştirilerek çalışmaya “Misi Koruma ve Yaşatma Proje”si adı verilmiştir. Söz konusu projenin ortakları ise; Bursa Valiliği, Nilüfer Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Gümüştepe Muhtarlığı, Çekül Vakfı, Uludağ Üniversitesi, B.K.T.V.K.K., Buski, D.S.İ., TEDAŞ, Orman Bölge Müdürlüğü ve Nilüfer YG21 (Nilüfer Kent Konseyi) olarak belirlenmiştir. Bu toplantıda ayrıca projenin kısa, orta ve uzun vadedeki eylem planları oluşturulmuştur.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…