Uçurtma Şenliği - 2013
Tarih: 13/05/2013
Yer: Gölyazı Zambaktepe

Geleneksel olarak her yıl Gölyazı Zambaktepe’de düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde, çocuklar rengarenk uçurtmaları gökyüzünde dalgalandırırken, aileler de hafta sonunu bir arada geçirmenin keyfini çıkarttı. Yüzlerce Nilüferli'nin uçurtmalarıyla katıldığı organizasyonda en özgün ve en başarılı uçurtmalar dereceye girebilmek için havalandı. Anne ve babaların da en az çocuklar kadar eğlendiği şenlikte, uçurtma sevdalıları gökyüzünde görsel bir şölene imza attı.

Düzenlenen yarışmaya üç yüze yakın katılım olurken, görsel güzellik, en yüksek uçan ve el emeği gibi kriterleri göz önüne alan juri, en güzel dört uçurtmayı seçti. Uzun süren değerlendirmenin ardından Tuna Duran tarafından yapılan uçurtma birinci olurken, Osmanlı döneminde gemilerde kullanılan dolap uçurtmasıyla Mikail Şahinbaş ikinci, Efekan Ali Çakmak üçüncü ve Buğra Alperen Öter’in Annem uçurtması da dördüncü oldu. Yarışmada dereceye girenler madalyayla ödüllendirilirken minik yarışmacılara da mansiyon ödülü verildi.

Şenliğe katılarak uçurtmaya gönül verenlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Uçurtma Şenliği’nin anneler gününe gelmesi nedeniyle tüm annelerin anneler gününü kutlayarak, “Annelere en güzel hediye çocuklarıyla, aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamaktır. Bugün görüyorum ki burada olan ailelerimiz büyük bir keyif içerisinde birlikte uçurtmalarını uçurmaya çalışıyorlar, Nilüfer Belediyesi olarak ne mutlu bize. Özgürlüğün, barışın, doğayla bütünleşmenin ve içimizdeki çocuğun simgesi olan uçurtmaları uçurmanın her yaşta zevki başkadır, keyfi başkadır diye düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…