Misi Yerel Lezzetler Şenliği - 2007
Tarih: 09/09/2007
Yer: Misi

Eski adıyla Misi Köyü olan Gümüştepe Mahallesi "Misi Koruma ve Yaşatma Projesi'yle" birlikte güzelliklerini sergilemeye başladı.Yapılan Misi Şenliği'ne gelen binlerce insan betonarme bir yaşamın içinde doğanın ve tarihin kokusunu aldı..

İnsanların sorumluluk getireceği İçin düşünmekten korktuğu bir zamanda tarihin elinden tutmak akıl karı olmasa gerek. Çünkü neresinden tutsan elinde kalacak gibidir bir parçası. Nilüfer Belediyesi işin öncülüğünü alarak Çekül Vakfı, TC Bursa Valiliği, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kururlu, Nilüfer Yerel Gündem 21, UEDAŞ Bursa, BUSKİ Gend Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi' yle birlikte tarihi köy Misi'nin elinden tutuyor. "Misi'yi Koruma ve Yaşatma Projesi" kargaşanın ortasında bir yaşamı sarmalıyor.

"Misi Koruma ve Yaşatma Projesi" kapsamında daha önce değerlendirmesi yapılan ve Bursa Kültür ve Tarih Koruma Kurulu tarafından tescilli 27 yapı arasında "Kendini En iyi Koruyan Ev" ödüllendirildi. Hasibe Akça'nın yaşadığı evi gezenler tarihin ayakta durması gerektiğini gördüler. Kemal Kınay'a ev ise yanında aynı mimarideki evi bozanlara aldırmayarak özgün mimarisini koruduğu için jüri özel ödülüne layık görüldü.
 

Binanın, yapının ötesine geçti şenlik de... Misi kadınlarının hazırladıkları yöresel yemekler bir jüri tarafından değerlendirildi ve yemekler arasında Fevziye Görmez'in yaptığı karnıyarık yemeği birinci oldu. Yemeklerin tadına herkes bakamadı elbet ama o görsel ziyafet bile güzeldi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…