Eskikaraağaç Leylek Şenliği - 2008
Tarih: 24/05/2008
Yer: Uluabat Gölü karşısı Eskikaraagaç Köyü

10.000'e yakın katılımcı yapılan çalışmaları izlemek ve şenliğe katılmak için Esikakaraağaç'ta buluştu. Bu güne kadar yapılan ve yapılmakta olan çalışmaların yanı sıra, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Yerel Gündem 21, Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü,Uludağ Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu, Doğader, FOVEO, Yıldırım Beyazıt Rotary Kulübü, WWF, NAK (Nilüfer Arama Kurtarma), Bosch Sanayi Ticaret A.Ş.,Eskikaraağaç Köyü Muhtarlığı tarafından ortaklaşa olarak, her yıl Mayıs ayında Uluslar arası Eskikaraağaç Leylek Şenliği gerçekleştirildi. . Şenlikler gittikçe artan bir katılım ile geçen yıl yaklaşık 8000 kişiye ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl ise 10.000'e yakın katılımcı yapılan çalışmaları izlemek ve şenliğe katılmak için Esikakaraağaç'ta buluştu.

Bu yılki şenlik, birbirine paralel 2 çalıştay ile başladı. Çalıştaylarda bölgenin sorunları yoğun bir katılım ve tartışma ile gerçekleşti. Çalıştaylar sorunlarda gerçekleşen 2 ayrı gezi ile Uluabat Gölü kıyısında yer alan köylerde bütün yıl boyunca yürütülen faaliyetler izlendi. Kocaçay Deltasına yapılan gezide ise bölgenin ne kadar büyük bir tehtid altında olduğu izlendi.  Şenliğe emekleri geçen ve katkı sağlayan herkese ve özellikle BOSCH Sanayi ve Ticaret AŞ. 'nin yetkililerine tekrar tekrar teşekkür ediyor ve gelecek yılki şenlıkte yeniden buluşmayı büyük bir istekle beklediğimizi iletiyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…