Ürünlü Biber Şenliği - 2012
Tarih: 01/10/2012
Yer: Ürünlü

Birçok mahallede büyük ilgi gören organizasyonlara imza atan Nilüfer Belediyesi, bu yıl Ürünlü’de de şenlik coşkusu yaşattı. Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Ürünlü biber şenliği’ birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Ürünlü Kadın Derneği’nin açılışının yapılmasının ardından düzenlenen yarışmalar şenliğe renk kattı. En güzel biber yemeği yarışmasında 19 kişi hünerlerini sergilerken, jüri üyeleri dereceye girenleri belirlemede oldukça zorlandı. Birbirinden lezzetli yemeklerin görücüye çıktığı yarışmada birinci Şevkiye Kuru, ikinci Hakime Atan, üçüncü de Nazmiye Kızmaz oldu. 

 ‘Acı biber yeme’ yarışmasında da 11 kişi hem heyecandan hem de biberlerin acılığından ter döktü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başlangıç işaretini verdiği yarışmada ilk sırayı Yaşar Tasa, ikinciliği Göksel Arslan, üçüncülüğü de Tuncay Eyler aldı. Ürünlü Gençlik Koşusu’nda da birinci Mustafa Durak, ikinci Levent Balaban, üçüncü de Hüseyin Dinç oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 

 Şenlik kapsamında yapılan geleneklere göre at üzerinde gelin alma sırasında da renkli görüntüler yaşanırken, eski adetler yeniden hatırlandı. Nilüfer Halk Dansları Ekipleri’nin gösterileri de büyük alkış alırken, Şef Meltun Kadıoğlu yönetimindeki Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu da, verdiği konserle Ürünlü halkının kulaklarının pasını sildi.

 Ürünlü Muhtarı Celalettin Çakır ve Ürünlü Kadın Derneği Başkanı Melek Dikme’nin açılış konuşmalarının ardından söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilk kez yapılan şenliğe sahip çıkarak büyük ilgi gösteren Ürünlü halkına teşekkür etti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün burada yepyeni bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. Sahip olduğu tarihi mirası ve verimli toprakları ile Ürünlü, Nilüfer’in en eski, özel yerleşim merkezlerinden biri. Eski adıyla Kite, tarihi Roma dönemine dayanan ve Osmanlı devleti için de son derece önemli yeri bulunan bir merkeziyken son on yıllarda hızla gelişen kent endüstrisi ve şehircilik anlayışının gölgesinde kaldı. Neyse ki bu olumsuzluk sayesinde doğallığını, güzelliğini ve tarihi değerlerini kaybetmeden korumuş oldu. Şimdi Ürünlü’nün değerlerini bir bir tanıtma zamanı. Ürünlü’nün tarihi ve doğal güzelliklerini, bu bereketli toprakların en özel ürünü, biber ile Türkiye ve dünyaya açmak istiyoruz” dedi. 

 Nilüfer Belediyesi’nin, yıllardır kadın dayanışma derneklerine desteklerini sürdürdüğünü ifade eden Bozbey, “Günümüz dünyasında ekonomik ve sosyal gelişimin kadınlarsız olamayacağı ortada. Biz ancak, kadınların üretime katıldığı ve sosyal yaşamda güçlendiği bir toplumsal düzende mutluluğa erişebileceğimize inanıyoruz. İşte bu anlayışla Ürünlü Kadın Derneği’nin en büyük destekçisi yine biz olacağız. Geleneksel hale geleceğine inandığımız Ürünlü Biber Şenliği’mizin Ürünlü’ye ve kadın derneğimize hayırlı olmasını, şans getirmesini umuyorum” diye konuştu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…